Oranje Slag & Vlag

U bent hier

Image: 

Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden is gestart met Slag & Vlag, een nieuw onderdeel van de vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking.
De slagwerkgroep gaat samen muziek maken. Er wordt een programma opgezet waarbij gekeken wordt wat iedere deelnemer kan en van daaruit wordt er doorontwikkeld en muziek gemaakt.

De vlaggengroep gaat bewegen op muziek, dansen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van vlaggen.
Muziek maken en/of dansen; het gaat om zoveel meer dan wat je ziet en hoort. Het gaat over motorische ontwikkeling, lichaamsbeheersing, bewust zijn van je lichaam en uitstraling. Maar het gaat ook over met elkaar omgaan en samen mooie optredens verzorgen.

SPONSORS

Stichting CAS en de BLADT-stichting steunt dit initiatief in de vorm van een financiële donatie voor materialen en muziekinstrumenten.

www.caskampen.nl

www.bladt-charity.nl

Wilt u dit initiatief ook financieel ondersteunen? Neem contact op met Marleen Kragt, penningmeester@oranje-ijsselmuiden.nl

Esther Primowees, directeur Expertise en Onderzoek van Philadelphia Zorg, legt uit wat muziek doet bij mensen met een verstandelijke beperking. “Het heeft een zeer gunstige uitwerking op lichaam en brein. Muziek is een mooie manier om je emotioneel te uiten, te ontladen maar ook om op te laden en energie op te doen. Het oefenen en toewerken naar een presentatie geeft veel zelfwaardering en waardering van anderen. Zelfwaardering is een voorwaarde om te komen tot weerbaar gedrag in een maatschappij waar zij gezien hun beperking kwetsbaar kunnen zijn. Voor ieder mens is het belangrijk om positieve ervaringen op te doen. Het applaus dat hen te wachten staat, zullen ze niet snel vergeten.”

Voor wie

Slag en Vlag is voor mensen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB) die thuis dan wel zelfstandig wonen of wonen in een zorginstelling. Voel je welkom bij Oranje Slag en Vlag!

Lessen:

Woensdagavond - Slag - 19.00 - 19.55 uur

Donderdagavond - Vlag - 19.00 - 19.55 uur

 

Boek ons
Boek ons voor uw evenement