Leerlingenorkest

U bent hier

Image: 

Geschiedenis

Om het muziekonderwijs en het samenspel actief te stimuleren, is er na het S©oolkids project het leerlingenorkest.

Als nieuw lid van Oranje, krijg je het advies om via ‘Oranje’, je op te geven bij Quintus, centrum voor kunsteducatie waar ze starten met de eerste opleiding voor het HaFaBra muziekexamen. Het doel is om onze jongste muzikanten binnen een kort tijdsbestek zo goed mogelijk op te leiden, zodat ze met een A-diploma op zak kunnen gaan deelnemen aan ons jeugdorkest. Het behalen van dit eerste diploma is van essentieel belang om het hoge niveau van ‘Oranje’ te waarborgen. Leerlingen van Oranje krijgen korting als ze hun lessen bij Quintus volgen.

Bezetting

Het leerlingenorkest bestaat op dit moment uit jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Samen bespelen zij diverse instrumenten waarbij je moet denken aan trompet, hoorn, bariton, dwarsfluit, trombone, saxofoon en slagwerk.

Opleiding en instructie

Wanneer een leerling ongeveer 4 maand muziekles heeft gevolgd wordt het uitgenodigd voor het leerlingenorkest. Het leerlingenorkest staat o.l.v. dirigent en koperdocent Hein Jan van Vilsteren en slagwerkleerlingen staan o.l.v. Ite Troelstra. Ongeveer 2x per maand hebben de jeugdleden op de vrijdagavond een marsrepetitie. Doel hiervan is om de jeugdleden al vroegtijdig wegwijs te maken met de kneepjes van het exerceren en het in de maat lopen. De marsexercitie wordt gegeven door leden van Oranje.

Wanneer een leerling A-diploma of een vergelijkbaar niveau heeft, dan mag hij/zij ook meespelen met Jong 'Oranje'.

Het leerlingenorkest repeteert op woensdagavond van 18:30 tot 18:55 uur.

Voor verdere info: jeugd@oranje-ijsselmuiden.nl

Hein Jan van Vilsteren
Dirigente
Ite Troelstra
Slagwerkinstructeur
Boek ons
Boek ons voor uw evenement