Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden schittert tijdens Taptoe Groningen

U bent hier

Groningen/IJsselmuiden - Op zaterdag 12 november vond in Martiniplaza de jaarlijkse Taptoe Groningen plaats. Een muzikaal spektakel met diverse showbands van hoog niveau. Oranje was één van de deelnemers die naar de noordelijke provinciehoofdstad was afgereisd. Op 8 juni jl. werd Oranje winnaar van het Open Dutch Show Championship (ODSC) in Assen en voor die geweldige prestatie ontvingen zij een wildcard voor deelname aan taptoe Groningen. 

Succesvol seizoen

Met Concert’O, waarin klassieke muziek op een verrassende nieuwe maar herkenbare wijze wordt gebracht, zette Oranje een mooi optreden neer. Het publiek genoot zichtbaar en Oranje ontving een warm applaus. Voor de muzikanten van Oranje was Taptoe Groningen een mooie afsluiter van een druk en succesvol muziekseizoen 2016. Met optredens in onder andere Winterswijk, Brussel, Antwerpen-Deurne en de straatparade in Delft was de agenda van Oranje goed gevuld. Niet alleen het A-orkest was succesvol, ook Jong Oranje sluit een mooi seizoen af. Zo behaalde het jeugdorkest van Oranje op 5 november een prachtige eerste prijs met promotie en lof van de jury tijdens concours Schiedam.

Voorbereiding

Met Taptoe Groningen is het seizoen dan wel afgesloten, dat betekent niet dat de komende wintermaanden een rustperiode zal zijn. Er zal op de achtergrond hard worden gerepeteerd als voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017, met als hoogtepunt deelname in juli aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Professionalisering

Organisatorisch gebeurd er veel binnen Oranje. Zowel het bestuur als de diverse commissies zijn met leden en andere betrokkenen bezig aan verschillende onderwerpen. Zo heeft de PR-commissie het afgelopen jaar ingezet op het meer professionaliseren van hun activiteiten. Sinds kort is Oranje voorzien van nieuw fotomateriaal van de vereniging. Tijdens een professionele fotoshoot zijn de orkesten van de vereniging vastgelegd op mooie actuele foto’s. Deze fotoshoot is mogelijk gemaakt door Foto Tennekes uit Kampen en Hollander Kantoorwensen op maat uit Oldebroek.

Wilt u meer weten over veelzijdig Oranje? Benieuwd naar de optredens in 2017? Kijk op onze website www.oranje-ijsselmuiden.nl

Boek ons
Boek ons voor uw evenement