Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden grote winnaar ODSC 2016

U bent hier

ODSC Champion 2016

Assen/IJsselmuiden - op zaterdag 18 juni heeft Oranje met volle overtuiging bewezen dat een middenklasser showorkest ook zeker overall ODSC Kampioen kan worden. Oranje deed dit en nam tevens de Wildcard voor Taptoe Groningen mee naar huis.

 

Oranje ging op zaterdag 18 juni richting Assen om deel te nemen aan het jaarlijkse muziekevenement Open Dutch Show Championship (ODSC). Dit open Nederlands kampioenschap is Oranje aangegaan om een beoordeling te kunnen krijgen van hun nieuwe showproductie Concert'O en als opmaat naar het Wereld Muziek Concours in de zomer van 2017.

Oranje nam deel in de middenklasse samen met 7 andere deelnemende orkesten uit Nederland. Na een korte repetitie in de ochtend op een sportveld in de buurt en het inspelen op de locatie was het voor Oranje om 14.10 uur zover om in hun gala-uniform met witte broeken de grasmat te betreden en de strijd aan te gaan. Donkere regenwolken trekken voorbij maar, het bleef droog.

Concert'O wordt gestart, zowel publiek als jury kijken boeiend toe. Vol energie, passie en gedrevenheid brengen de leden van Oranje hun show, onder leiding van hun maître Harold Krikke. Regelmatig vind er een applausmoment plaats op de tribune van sportpark Achilles '94 waar de wedstrijd word gehouden. In de slotfase klinken de klanken van Canon in D, de herkenbare klassieke tonen, welke voor Oranje de inspiratie waren voor deze show. Klassieke muziek in een modern jasje. De laatste passen worden gemaakt, het orkest vormt een mooie ark en de slotnoot klinkt. Het zit erop.

Aan het einde van de middag rond de klok van 17.30 mogen alle maîtres van de deelnemende orkesten het veld betreden voor de prijsuitreiking. Vele muzikanten verzamelen zich daarom heen, om samen met begeleiders, familie en supporters de uitslagen in spanning af te wachten. De spanning is voelbaar als de ladyspeaker begint met het opnoemen van de punten. Grootste blijdschap, gejuich, vele omhelzingen en soms zelfs een traantje van blijdschap volgen als Oranje een eerste prijs behaald met 86,44 punten en daarmee Nederlands Kampioen wordt in de middenklasse. Als beloning voor deze prestatie krijgt de Show- en Drumfanfare Oranje een wildcard waarmee ze verzekerd zijn van deelname aan Taptoe Groningen op 12 november in de Martiniplaza in Groningen. Met dit geweldige puntenaantal plaatste Oranje zich ook voor de finals die ’s avonds plaats zou vinden. Tijdens de finals strijden de 7 best scorende orkesten van zowel de midden als de topklasse de strijd met elkaar aan voor de titel winnaar Open Nederlands Kampioen Show.

Oranje mag als laatste orkest nogmaals de grasmat betreden. Opnieuw is het knallen en wordt Concert'O met veel passie, emotie en actie uitgevoerd. Kort daarop volgt de prijsuitreiking van het avondprogramma. De spanning is goed voelbaar als de eerste namen van deelnemers worden opgenoemd en wij steeds dichterbij de top 3 aankomen.....wat betekent dit voor Oranje? En ja hoor, Show- en Drumfanfare Oranje behaald ook hier een eerste prijs en is winnaar ODSC 2016. Grote ontlading en enorme blijdschap volgen bij de muzikanten, de supporters en instructie Eduard Veldkamp, Jurgen van der Meulen, Harry Hollander en Klaas van Dijk. Oranje is grote winnaar van het ODSC.

Oranje gaat nu zich opmaken voor het mars concours in Schiedam dit najaar in voorbereiding op hun weg naar het Wereld Muziek Concours in juli 2017.

Boek ons
Boek ons voor uw evenement