Presentatie instructieteam Oranje IJsselmuiden

U bent hier

IJsselmuiden - Met trots presenteert Oranje IJsselmuiden haar voltallige instructieteam. Na een selectieprocedure van enkele maanden heeft Oranje niet één, maar twee nieuwe dirigenten aangetrokken, sinds januari René Leckie (dirigent/arrangeur) en per 1 juli voegt Bart van Meijl (dirigent) toe aan het instructieteam. Samen met slagwerkinstructeur Jurgen van der Meulen en Eduard Veldkamp (choreografie en exercitie) is het instructieteam weer compleet. Tijdens optredens staat het orkest o.l.v. tamboer-maitre Harold Krikke.

Van Meijl, geen onbekende in de muziekwereld, is als 12 jarige lid geworden van de Harmonie Eendracht Maakt Macht, tevens speelde hij in deze periode bij de Philips Harmonie in Eindhoven. Na zijn middelbare school te Weert gaat hij naar Utrecht om hoorn te studeren aan het conservatorium. Na zijn studie is hij actief als muziekdocent en dirigent voor verschillende instellingen en studeert hij rechten met als specialisatie fiscaal recht. In de loop der jaren heeft hij de nodige ervaringen opgedaan binnen de culturele sector. Sinds 2004 is Bart directeur-eigenaar van een internationaal adviesbureau voor grensoverschrijdende arbeid, maar daarnaast ook zeer actief in verschillende besturen. Hij was jarenlang dirigent bij Juliana Amersfoort en DVS Katwijk, tegenwoordig is hij voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO).

"Beide dirigenten kennen elkaar al vele jaren en op deze wijze van samenwerken is hen ook niet vreemd. Eerder bleek deze combinatie ook al succesvol te zijn", vertelt voorzitter Wilko van den Brink. Bart van Meijl zal, in afwisseling met René Leckie, de muziekrepetities verzorgen.  Zij zijn complementair aan elkaar en hebben erg veel zin om hun bijdrage te leveren aan de ambitie van Oranje IJsselmuiden om het muzikaal naar een hoger niveau te brengen.

"Met dit instructieteam heeft Oranje ‘goud in handen", aldus voorzitter Wilko van den Brink. “We zijn erg blij met de aanstelling van dit ervaren instructieteam en hebben veel vertrouwen in een mooie en succesvolle toekomst!"

 

Foto van links naar rechts; Wilko van den Brink, Eduard Veldkamp, Jurgen van der Meulen, Harold Krikke, René Leckie, Bart van Meijl

Foto gemaakt door onze huisfotograaf Dick Drost

Boek ons
Boek ons voor uw evenement