Oranje presenteert Concert'O

U bent hier

Op zaterdag 23 april 2016 heeft Oranje voor het eerst haar spiksplinternieuwe showprogramma Concert'O gepresenteerd aan het publiek. Deze presentatie was een afsluiting van een lange periode van instuderen en gelijk het startschot voor een nieuw seizoen vol taptoes en parades.

Voor veel leden stond de wekker al vroeg op zaterdagochtend. Om 9 uur 's ochtends werden de leden al verwacht op het sportveld in IJsselmuiden.

De koude wind gooide ietwat roet in het eten, waardoor de club een beetje moeizaam op gang kwam. Na een goede warming up, kregen de leden de slag te pakken en werden kleine aanpassingen gedaan in de show, welke ook weer snel opgepakt werden.

Op hoog tempo werden de laatste moeilijkheden aangepakt door het instructieteam, bestaande uit instructeurs Eduard Veldkamp, Klaas van Dijk, dirigent Harry Hollander, slagwerkinstructeur Jurgen van der Meulen en choreograaf René Ranzijn.

Vervolgens werden de delen één voor één doorgelopen. Hier en daar was er nog ruimte voor een kleine pauze, maar daarna was het toch zo ver om de hele show van opmars tot afmars een aantal keren door te lopen.

De repetitie werd afgesloten met een aantal marsen, welke 's avonds ten gehoren zouden worden gebracht.

Om iets voor 3 konden de leden naar huis om zich even op te frissen en op te laden voor 's avonds. Ondertussen startte het jeugdorkest samen met de minirettes vanaf het clubgebouw van Oranje met hun muzikale rondgang, om vervolgens te eindigen bij sportpark 'Den Uithoek' in IJsselmuiden.

Om 5 uur precies kwam het jeugdorkest aan op het sportpark en betrad het A-Orkest het sportveld voor een kleine marsronde, waarna ladyspeaker Tanny Horst de aanwezigen verwelkomde. Na het A-Orkest was het jeugdorkest met minirettes aan de beurt met hun kleine marsparade. Tambour-maître Jorian van 't Oever leidde het orkest over de groene grasmat en onder luid applaus marcheerden ze af.

Na het leerlingenorkest was het weer de beurt aan het A-Orkest. Na een peptalk van instructeur Eduard Veldkamp, zette tambour-maître Harrold Krikke het orkest in de houding. Met strakke exercitie marcheerde het orkest op en zette een goede show neer.

Er is nog veel ruimte voor verbetering, maar er heerst toch een tevreden gevoel onder instructie en leden.

Oranje is begonnen aan hun weg naar het Wereld Muziek Concours, met het als tussenstop het ODSC in Assen en het mars- en showconcours in Schiedam.

Boek ons
Boek ons voor uw evenement