MuZiekO, hét muziekproject bij jou op school

U bent hier

Met trots presenteert Oranje IJsselmuiden MuZiekO. Een projectmatig lesprogramma voor op de basisscholen, ontwikkelt door eigen muzikanten, Pabo studenten en lokale ondernemers, dat op maat ingezet kan worden. Oranje wil vanuit haar missie ‘samen muziek beleven’ meer kinderen lokaal in contact brengen met muziek en wil muziek binnen de muziekvereniging levend houden en daarbij een belangrijk schakel zijn.

Verbinding

Als Oranje willen we graag de verbinding leggen tussen het vereniging zijn en de school. We willen vanuit onze eigen kernwaarden muziek kleur geven binnen het onderwijs. Met het aanbieden van MuZiekO denken wij in structurele oplossingen voor muziekonderwijs op de basisscholen. Het doel is dat kinderen, leren ontwikkelen binnen de kerndoelen leergebied kunstzinnige oriëntatie.

MuZiekO

Er wordt op de basisscholen steeds minder aandacht besteed aan muziek. Op de Pabo beslaat de muziekles maar een klein deel van de opleiding, en veel leraren kunnen niet zelf zingen of een instrument spelen. Met het nieuwe muziekles project MuZiekO kunnen kinderen samen met de gastdocent of eigen leerkracht met de verschillende digitale lessen muziek maken. Het faciliteren van een compleet kant-en-klaar lespakket met materialen geeft de leerkracht de ruimte om zich tijdens de les bezig te houden met klassenmanagement en wordt dit schooljaar bij meerdere scholen binnen de gemeente Kampen ingezet.

Realisering

MuZiekO is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van VSB fonds, iedereen doet mee, Prins Bernhard Cultuurfonds en de RaboClubSupport.

Contact

MuZiekO is voorlopig alleen beschikbaar in de regio rondom Kampen en IJsselmuiden. Werk jij op een school binnen deze regio? Maak je collega's enthousiast en neem contact op met Jorian van 't Oever via muzieko@oranje-ijsselmuiden.nl of neem een kijkje op de site via www.muzieko.nl . We komen graag langs om kennis te maken en samen een plan voor jouw school te maken.

Boek ons
Boek ons voor uw evenement