In Memoriam: Berend van Dijk

U bent hier

In Memoriam

Berend van Dijk 1933 - 2014

Ons erelid en oud-voorzitter

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat ons erelid Berend van Dijk op 80-jarige leeftijd is overleden. Berend was sinds 1961 lid van onze vereniging (opgericht 1960) en was een van de oprichters van de majorette- en minirette-afdeling van Oranje. Onder zijn leiding behaalden ze Nederlandse en zelfs Europese titels.

Berend heeft zich ruim 50 jaar actief ingezet voor zijn Oranje. Tot enkele jaren geleden ging Berend nog zelf op pad om sponsoren te werven voor ons jaarlijks majoretteconcours. Met zijn autootje ging hij langs de verschillende bedrijven en ieder jaar wist hij weer zoveel sponsoren te vinden, dat de kosten van het concours volledig werden gedekt. Voor het WMC 2009 regelde hij oranje brillendoekjes, zodat de brildragers van de vereniging de muziek goed konden lezen.

Afgelopen half jaar ging de gezondheid van Berend hard achteruit. Na enkele weken ziekenhuis kwam hij vlak voor Koningsdag weer thuis om daar zijn laatste tijd door te brengen. Tijdens de lampionoptocht en straatparade in Kampen hebben het A-orkest en het jeugdorkest hem nog een serenade gebracht. Ook op zaterdag 24 mei zijn we met beide orkesten en de minirettes bij hem thuis geweest. Zittend in de zon op zijn terras genoot hij zichtbaar van de marsen die we speelden en de show die de minirettes gaven.

Het was zijn Oranje en dat zal het ook altijd blijven. Berend, we zullen je missen!

Boek ons
Boek ons voor uw evenement