Koningsdag 2014

U bent hier

De eerste Koningsdag is een feit. Het was een groot succes volgens de landelijke media. Show- en Drumfanfare Oranje kan dit grote succes bevestigen. Voor Oranje was Koningsdag 2014 de opening van het nieuwe seizoen van 2014. Het belooft een mooi seizoen te worden met mooie optredens.

De eerste Koningsdag is een feit. Het was een groot succes volgens de landelijke media. Show- en Drumfanfare Oranje kan dit grote succes bevestigen. Voor Oranje was Koningsdag 2014 de opening van het nieuwe seizoen van 2014. Het belooft een mooi seizoen te worden met mooie optredens.
Lampionoptocht KampenKoningsdag 2014 begon voor Oranje met de lampionoptocht in Kampen, een mooi optreden. Wat opviel ten opzichte van andere jaren was de gestage doorstroming van de optocht. Andere jaren viel de optocht vaak stil. De complimenten aan de KOV!
ReveilleOok de complimenten aan de YOV! In tegenstelling tot een groot deel van Kampen werd in IJsselmuiden de Koningsdag traditioneel aangevangen met een reveille. Om 07:00 zijn Jong Oranje, het A-orkest en de Zwarvers op pad gegaan om de bewoners van IJsselmuiden wakker te maken met hun muzikale klanken.
Nieuw uniformU herkent Oranje al jaren aan de karakteristieke zwarte jas en rode broek. Oranje loopt alweer bijna 25 jaar in deze kleurstelling, waarvan sinds 2007 in het huidige uniform. Tot 26 april 2014…. Tijdens de straatparade in Kampen heeft het A-orkest van Show- en Drumfanfare Oranje haar nieuwe uniform gepresenteerd. De basis van het uniform is gelijk gebleven. Naast de rode broek zal Oranje zich echter regelmatig gaan presenteren in een witte broek. Het idee om het uniform te gaan combineren met een witte broek bestond al heel lang, maar helaas lieten de financiën deze mogelijkheid niet toe. Echter door een baanbrekende en ingenieuze constructie ging de jarenlange wens nu toch in vervulling.

Waar te zien de komende weken?De komende weken zal Oranje zich laten zien bij meerdere evenementen. Zo zal het A-orkest op 10 mei haar show laten zien in Emmeloord, loopt Jong Oranje op donderdag 15 mei mee in het defilé van de avondvierdaagse in Heerde en zullen de Majorettes zaterdag 17 mei meedoen aan de twirlwedstrijden in Wezep.
Lid worden?Heb jij de majorettes, Jong Oranje, de Zwarvers of het A-orkest van Oranje ook zien optreden en zou jij ook graag mee willen doen? Neem dan eens contact met ons op via info@oranje-ijsselmuiden.nl of jeugd@oranje-ijsselmuiden.nl. Wij bieden gratis twirl- en muziekles aan via onze projecten Twirlkids en S©oolkids! Meer informatie vindt je op onze website: www.oranje-ijsselmuiden.nl.
Foto’s en filmopnamesHeb jij tijdens Koningsdag (of andere optredens) foto’s  of filmopnames gemaakt van onze optredens? Mail ze dan aan socialmedia@oranje-ijsselmuiden.nl. De mooiste foto’s en filmpjes zullen wij plaatsen op onze site en sociale media als Facebook,Twitter en YouTube!

Boek ons
Boek ons voor uw evenement