Groep 5 Groenling maakt kennis met muziek bij Oranje

U bent hier

Muziekcarroussel

Deze week waren de groepen 5a en 5b van CNS de Groenling bij Oranje op bezoek om deel te nemen aan de muziekcarroussel. Alvorens de kinderen bij Oranje kwamen, is er eerst een introductie les in de klas gegeven. Aan de hand van filmpjes en demonstraties wordt de kinderen wat verteld over muziek en muziekinstrumenten. De kinderen van de Groenling kwamen een week later bij Oranje. Met de workshops ‘Blazen’, ‘Sla je slag’ en ‘Geef acht’ in de muziekcarroussel hebben ze van alle facetten voor de show- en drumfanfare mogen kennismaken.

Méér Muziek in de klas

Oranje organiseert drie keer per schooljaar een muziekcarroussel voor leerlingen van groep 3,4 en 5. Deze gezellige muziek-doe-middag wordt door Oranje gratis aangeboden. Muziek verbindt, muziek is sociaal en muziek is goed voor de ontwikkeling, allerlei kernwaarden waar Oranje veel waarde aan hecht. De kinderen van de Groenling waren na afloop zeer enthousiast over de leuke middag en ‘we hopen in de toekomst vaker te mogen kennismaken met muziek bij Oranje’, ‘maar vooral met meer muziek in de klas’ aldus een tevreden leerkracht.

S©oolkids

Wat is het S©oolkids project? In 7 weken tijd wordt je wegwijs gemaakt met muziek. Dat gebeurt op een leuke en uitdagende manier, op dinsdagmiddag van 16 tot 17 uur. Het project wordt afgesloten met een klein optreden en een diploma. Binnenkort start Oranje weer met een nieuw muziekproject S©oolkids en je kunt je nu weer aanmelden.

Op donderdagavond 7 december is er een informatieavond. Kinderen vanaf 7 jaar zijn deze avond samen met hun ouder(s) van harte welkom. Tijdens de informatieavond zal uitleg worden gegeven over het project en kun je alvast kennismaken met de verschillende instrumenten. De informatieavond duurt van 19.00 uur tot 19.45 uur en wordt gehouden in het verenigingsgebouw aan de Erfgenamenstraat 1a in IJsselmuiden.

Uiteraard kunt u vrijblijvend deze avond bij Oranje binnen lopen, maar om een inschatting van de opkomst te kunnen maken vragen we je om je van te voren op te geven via scoolkids@oranje-ijsselmuiden.nl. Ook kun je even bellen met de coördinator Klaas Fuite 06 20928009. 

Boek ons
Boek ons voor uw evenement