Nieuwsbrief Oktober

U bent hier

Hallo! Je ontvangt de eerste nieuwsbrief in nieuwe stijl. Waarom zal je misschien denken?  Heel simpel, het lijkt in de praktijk erg lastig om een hele nieuwsbrief te vullen met aangeleverde berichten vanuit de vereniging, daarnaast is het een hele klus om de stukjes op de juiste plaats te krijgen, wat resulteerde in een wat minder interessante nieuwsbrief.

Precies om die reden is de PR-commissie bezig gegaan met het uitdenken van een nieuw format. We presenteren dan ook graag NIEUWSBRIEF 2.0. In deze nieuwsbrieven lichten we graag uit wat er allemaal gaande is binnen Oranje. Hiermee wijzen we je op een aantal artikelen, nieuwe foto’s, wordt een sponsor uitgelicht en ook zal de voorzitter wat mededelen vanuit het bestuur. Stay tuned!

Bericht van voorzitter Wilko van den Brink

Het jaar 2017 is het laatste kwartaal ingegaan, dat betekent dat de orkesten minder buiten te zien zijn en er weer volop binnen wordt gerepeteerd om nieuwe muziek in te studeren. Wel staan er weer de verschillende sporthalrepetities ingepland, want natuurlijk zal er in de winter ook gewerkt moeten worden aan de exercitie en de shows. Oranje heeft nog een wintertaptoe op 25 november in de agenda staan en Jong Oranje zal deze winter ook hun show verder uitwerken en verbeteren. Terwijl dus de orkesten wat minder actief met optreden zijn, gaan juist onze majorettes nog volop naar wedstrijden. Recent was ons eigen georganiseerde twirlconcours en dat verliep weer super goed. In komende december en januari hopen vele leden van Oranje als solist, duo of in teamverband te strijden voor de titel Nederlands Kampioen Twirl in haar categorie. Veel succes dames! Bestuurlijk zijn er veel zaken die onder onze aandacht zijn, denk daarbij aan het beleidsplan, communicatie, uniformen, ledenwerving, instrumentarium en andere actuele lopende zaken. Natuurlijk moet dit alles samengaan met een positief saldo en dat zorgt voor het bestuur soms dat er lastige keuzes moeten worden gemaakt.

Het helpt enorm dat de vele instructeurs, -trices en veel commissies fijn zelfstandig kunnen werken binnen onze bloeiende vereniging. Soms ligt de druk hoog op bepaalde zaken en daarom zijn wij als bestuur ook erg blij met de groep vrijwilligers die Oranje kent. Natuurlijk is het altijd fijn dat als er iemand zich geroepen voelt iets voor onze vereniging te willen of kunnen doen, dat hij of zij dit kenbaar maakt bij het bestuur. Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig op bepaalde activiteiten binnen onze vereniging. Denk aan bijvoorbeeld (jeugd) ledenwerving, sponsorwerving, mars exercitie leerlingen en tuin- en gebouwonderhoud.

Voorzitter Oranje zoekt leden nieuw orkest

IJsselmuiden – Voor de oprichting van een nieuw orkest, zoekt voorzitter Wilko van den Brink muzikanten die al enkele jaren muziekervaring hebben en herintreders die het musiceren in een orkest na langere tijd weer willen oppakken.

Dit nieuwe orkest, wordt een orkest naast het bestaande A-orkest die blijft bestaan in de huidige bezetting. Met de oprichting van dit orkest die op 1 januari 2018 definitief zal gaan plaatsvinden, gaat het bestuur van Oranje een lang gekoesterde wens in vervulling. Klaas van Dijk, coördinator van dit orkest spreekt dan ook van: ‘een prachtig initiatief, die voorziet in de behoefte van (oud)leden die dit kenbaar hebben gemaakt bij het bestuur’.

Dirigent

Het orkest zal onder leiding komen te staan van Dirigent Richard van Eden en zal een repertoire gaan spelen die diversiteit kent van statige marsen, tot lichtere muziekstukken en zal ook verschillende optredens per jaar gaan uitvoeren op de verschillende podia in de omgeving van IJsselmuiden en Kampen. Het minimale niveau om mee te kunnen spelen in het orkest is A-niveau HaFaBra of vergelijkbaar niveau.

De repetities die plaats vinden in het verenigingsgebouw van Oranje aan de Erfgenamenstraat 1a in IJsselmuiden zijn op de woensdagavond van 20.30 – 22.00 uur.

Informatieavond

Op woensdagavond 15 november a.s. organiseert Oranje een informatieavond voor belangstellenden en geïnteresseerde muzikanten die deze avond van harte welkom zijn. Aanvang 20.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond of aanmelden als lid van het orkest kan bij het secretariaat, info@oranje-ijsselmuiden.nl vermeld in het mailtje een korte cv wat betreft je muziekervaring. Wil je meer weten over onze vereniging bezoek dan onze website www.oranje-ijsselmuiden.nl

Image: 

Spaar Duiten voor het zakje van je club!

ORANJE doet ook mee! Je kunt je duiten inleveren in de bus met het duitenlogo op de bar in het clubgebouw.Bij elke 1000 duiten ontvangt de vereniging € 170,- aan contanten. Dat is mooi meegenomen. Hoe kom je aan duiten? Doe aankopen bij aangesloten Kamper ondernemers, te herkennen aan het duiten vignet op het raam. Op www.vz-kampen.nl kun je eveneens zien welke ondernemers er aangesloten zijn bij deze actie.

Image: 

Oranje zoekt grafisch talent

Sinds enkele jaren is het Media Team (PR-Commssie) actief bezig om eenheid uit te stralen in vormgeving. Denk hierbij aan Social Media, posters, flyers, uitnodigingen, programmaboekjes en ga zo maar door! Inmiddels stroomt het werk binnen en hebben we aan één ontwerper niet meer genoeg. Daarom zijn wij op zoek naar nieuw talent.

Lijkt het je leuk om actief onderdeel te zijn van een gedreven team? Ken jij Photoshop beter dan je eigen ouders? Mail dan naar promotie@oranje-ijsselmuiden.nl

Boek ons
Boek ons voor uw evenement