Leerlingenorkest

U bent hier

Geschiedenis

Door het succes van het S©oolkids-project hebben zich de laatste jaren veel kinderen aangemeld bij ‘Oranje’. Hierdoor is er per augustus 2011 een leerlingenorkest opgericht met als belangrijkste doel ‘het leren samenspelen’.

De nieuwe leerlingen krijgen het advies om zich, via ‘Oranje’, op te geven bij muziekschool Quintus waar ze starten met de eerste opleiding voor het HaFaBra muziekexamen. Het doel is om onze jongste muzikanten binnen een kort tijdsbestek zo goed mogelijk op te leiden, zodat ze met een A-diploma op zak kunnen gaan deelnemen aan ons jeugdorkest. Het behalen van dit eerste diploma is van essentieel belang om het hoge niveau van ‘Oranje’ te waarborgen. Leerlingen van Oranje krijgen korting als ze hun lessen bij Quintus volgen.

Bezetting

Het leerlingenorkest bestaat op dit moment uit jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Samen bespelen zij diverse instrumenten waarbij je moet denken aan trompet, hoorn, bariton, dwarsfluit, trombone, saxofoon en slagwerk.

Opleiding en instructie

Wanneer een leerling ongeveer 4 maand muziekles heeft gevolgd wordt het uitgenodigd voor het leerlingenorkest. Deze lessen staan onder leiding van Francisca Everse–Rook (dirigent) en Bouke Schaap (slagwerkinstructie). Ongeveer 2x per maand hebben de jeugdleden op de vrijdagavond een marsrepetitie. Doel hiervan is om de jeugdleden al vroegtijdig wegwijs te maken met de kneepjes van het exerceren en het in de maat lopen. Op dit moment wordt de marsinstructie gegeven door vrijwilligers van Oranje. Toch zijn wij op zoek naar een vaste marsinstructeur.

Wanneer een leerling A-diploma of een vergelijkbaar niveau heeft, dan mag hij/zij ook meespelen met Jong 'Oranje'.

Het leerlingenorkest repeteert op woensdag avond van 18:15 tot 18:50 uur.

Voor verdere info: jeugd@oranje-ijsselmuiden.nl

Francisca Everse – Rook
Dirigente
Vacant - Marsinstructie
Bouke Schaap
Slagwerkinstructeur
Boek ons
Boek ons voor uw evenement