Nieuwsbrief December

U bent hier

Hier is hij dan weer de laatste nieuwsbrief van het jaar en wat voor een jaar. Een jaar waar we als vereniging tevreden op terug kunnen kijken maar waarin een boel gebeurd is. Een WMC jaar waar we als vereniging met gemengde gevoelens op terug kijken wat betreft de punten maar waar we wel erg blij zijn met de gewonnen gouden medailles. Het was wederom een succesvol jaar voor onze twirlers, zij blijven in de top van Nederland meedoen en verschillende teams en solisten hadden zich gekwalificeerd voor het NK. Lees verder in de nieuwsbrief voor de uitslagen.

Image: 

Wisseling van de wacht

Deze week hebben wij na een periode van ruim 6 jaar afscheid genomen van Harry Hollander als dirigent van Oranje. Onder leiding van Harry heeft Oranje vele successen mogen behalen, waaronder in totaal 3 gouden en 1 zilveren medailles. Harry geeft het stokje over aan Richard van Eden. Richard is al jarenlang een bekende van de club en zal vanaf januari muzikaal verantwoordelijk zijn van Oranje. We bedanken Harry voor zijn jarenlange inzet en wensen Richard veel succes!

Jong Oranje naar Indoor Winds

Jong Oranje gaat komende winter deelnamen aan Indoor Winds georganiseerd door CGN. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden voor verenigingen die o.a. willen investeren in ontwikkeling. Het is een mooi concept waaraan de jeugd gaat meedoen en we hopen op veel plezier en groei in hun sociale en muzikale ontwikkeling. Helaas zijn er ook serieuze zorgen bij de jeugd, we hebben te maken met een dalend leden aantal door leden die helaas voor o.a. een andere sport kiezen. We proberen met inzet van een aantal leden om de kinderen op de scholen te stimuleren om muziek te maken. We hopen dat jullie dat niet ontgaan is in de media. Dit is iets waar we best nog mensen bij kunnen gebruiken om niet iedere keer dezelfde mensen te moeten belasten. Dus heb je nog een uurtje in de week over, meld je dan aan!

Belangrijke mededeling van de penningmeester

Per 1 januari 2018 gaan we voor iedereen de consumpties verhogen naar €1,40. De reden dat we deze verhoging doorvoeren heeft te maken met de hogere btw en het aanschaffen van een mobiel pinautomaat. Wij moeten als vereniging flink betalen voor het storten van contant geld bij de bank. Nu met de aanschaf van een pinautomaat hopen we nog meer het contant geld binnen onze vereniging te verminderen. Omdat er btw en transactiekosten betaald moeten worden, zijn wij genoodzaakt de consumpties met €0,15 te verhogen. Wij hopen op uw begrip.   

Sinds een jaar is er de mogelijkheid om via de website munten te bestellen. Onder het kopje ‘contact’ nadat u ingelogd bent, is er de mogelijkheid tot het bestellen van munten. Dit was al eerder ingevoerd voor het terugdringen van het contant geld, mocht je dus niet kunnen of willen pinnen, dan kun je daar munten bestellen. Dit gaat per 10 munten, ook dan betaald u € 1,40 per munt. Mocht je toch nog vragen hebben over bovenstaande, kun je contact opnemen, penningmeester@oranje-ijsselmuiden.nl

 

Image: 

Kerstconcert Leerlingenconcert

Op zaterdag 16 december verzorgde het leerlingenorkest een kerstconcert voor de bewoners van Myosotis. Met een kerstmuts en de kerstliedjes was er een gezellige kerstsfeer. De bewoners vonden het erg mooi en gaven de leerlingen dan ook een warm applaus.

Informatieavond podiumorkest

Vorige maand is de officiele informatieavond voor het podium gehouden en deze is toch druk bezocht. Op de avond hebben we 8 leden mogen inschrijven en eenzelfde aantal heeft een inschrijfformulier meegenomen. Al met al een avond waar we met een positief gevoel op terug kunnen kijken. We zijn nu aan het inventariseren hoe de bezetting is en wat we nodig hebben om te starten met een leuke bezetting. We hopen de eerste woensdag van het nieuwe jaar te beginnen met de nieuwe leden die zich hebben aangemeld en nog aan gaan melden. Voor het podiumorkest hebben we Richard van Eden bereid gevonden om dit orkest te gaan dirigeren. Klaas van Dijk zal de coördinator worden van dit orkest dus mocht u na het lezen van de nieuwsbrief nog vragen hebben over het podiumorkest dan kunt u hem daarvoor benaderen. Dan rest mij nog om jullie Prettige Feestdagen te wensen en natuurlijk een goeie jaarwisseling. En gaan we op naar 2018 waarin we als leden en bestuur elkaar weer tot grote hoogte mogen motiveren!

Boek ons
Boek ons voor uw evenement